Obserwatorzy

czwartek, 18 sierpnia 2011

Kulinarnie: chlebek

Dzisiaj jest post bardziej kulinarny niż robótkowy :)
Nie piekłam chleba od prawie 3 lat, ale ostatnio dostałam zakwas na chleb od siostry, a siostra od koleżanki.... I nowy przepis, a chlebek wyszedł pycha!!
Chlebek jest żytnio-pszenny z płatkami owsianymi, ziarnami słonecznika i siemieniem lnianym (tak to się chyba pisze). Fotki robione na gorąco, ledwo udało mi się go pokroić. Polecam dla osób ze słabą przemianą materii.

Wyszły 3 bochenki, jeden zabieram jutro do pracy, a za 5 dni powtórka z pieczenia!!

Pozdrawiam smakowicie :)

5 komentarzy:

  1. Ale fantastycznie wygląda i zapewne tak samo smakuje!!! Ale Ci zazdroszczę:))) Smacznego!!! pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda smakowicie...pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. oooooch aż mi się jeść zachciało, jak sobie wyobraziłam piękny zapach świeżo upieczonego chleba...

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha! Też piekłam jakiś czas temu, może wrócę do tego tylko zakwas muszę nastawić.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za poświęcony czas :)